over ons

Missie

De Makelij is een sociale onderneming in Dedemsvaart. In de Makelij gaat het om het betekenisvol samenwerken van de kansarme en kwetsbare mensen uit de gemeente Hardenberg met mensen die een steuntje in de rug kunnen en willen geven. Alle betrokkenen bij de Makelij hebben talenten en kunnen deze inzetten en zo mogelijk verder ontwikkelen. Iedere betrokkene neemt op zijn eigen manier verantwoordelijkheid voor de activiteiten die de Makelij ontplooit. Door op deze manier samen te werken heeft de Makelij een samenbindende functie in het dorp Dedemsvaart en de gemeente Hardenberg.

De Makelij staat voor zorgvuldig en duurzaam omgaan met spullen.

 

Visie:

We willen dat medewerkers van de Makelij hun talenten en kwaliteiten inzetten ten bate van de samenleving en ten bate van het natuurlijk leefmilieu zowel in het dorp als in de gemeente. We willen mensen stimuleren om te doen waar ze goed in zijn, hun talenten te ontwikkelen, te re-integreren  en mee te doen in de samenleving.

 Daarnaast werken we aan duurzaamheid: De Makelij geeft 2e hands  weer een kans.

 

Doelstellingen

Op basis van de boven genoemde  missie en visie heeft de Makelij een aantal  doelstellingen geformuleerd. Doelstellingen die algemeen zijn geformuleerd en daarom voor lange tijd gelden, de z.g. lange termijn doelstellingen:

Doelstellingen:

-          het ondernemen van activiteiten die een bijdrage leveren aan  een verbetering van de kwaliteit van leven van de medewerkers van de Makelij.

-          Het ondernemen van activiteiten die bijdrage leveren aan de verbetering van de natuurlijke leefomgeving.

-          Het ondernemen van activiteiten  die een bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van samenleven in het dorp Dedemsvaart en de gemeente Hardenberg, zo mogelijk  en bij voorkeur in samenwerking met andere organisaties in het dorp.

 

Deze algemene doelstellingen zijn omgezet in concrete doelen die maandelijks worden gemonitord en  ieder jaar opnieuw worden bekeken door het bestuur en eventueel worden bijgesteld die vervolgens in een jaarplan en begroting worden  vastgelegd:

 Doelen:

-          Minimaal 50 medewerkers per week een plek geven in de Makelij

-          Mensen de mogelijkheid bieden 2e hands spullen te kopen en te verkopen

-          2e hands spullen opknappen d.m.v. hout- en textielbewerking en verkopen

-          Het inzetten en ontwikkelen van vaardigheden op gebied van hout-  en textielbewerking en vaardigheden op het gebied van verkoop.

-          Mogelijkheid bieden voor mensen die dat willen om te werken aan persoonlijke doelen

-          Inspelen op vragen uit de samenleving, zowel vragen die leven bij de vrijwilligers van  de Makelij als  vragen uit het dorp zoals b.v. schoonhouden Marktstraat of opzetten Kioter.

In 2019 heeft het bestuur kwaliteitsbeleid gefomuleerd voor de Makelij. Wilt u daar meer van weten dan verwijzen we u naar het stuk  "Kwaliteitsbeleid De Makelij"onder "archief"


 

Neem hier contact op voor meer informatie

 

 

© 2014 - 2020 De Makelij | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel